Creatieteam

Permalink to Alle rust, ruimte, roddel en romantiek

Alle rust, ruimte, roddel en romantiek

‘Leuk om een stukje over te schrijven’  wordt mij als journaliste al jarenlang geadviseerd bij veelal oersaaie anecdotes. Ook boekideeën worden gul gedoneerd, vooral als het gaat om persoonlijk leed.
Misschien was ik hierdoor afgestompt. En liep ik bijna tien jaar lang rond met het idee een roman over het intrigerend heerlijke campingleven te schrijven. Mijn campingleven op de Veluwe, in een witte Carnaby stacaravan met alles erop en eraan, omringd door prettige privacyconiferen.  De zeskamp! Met z’n allen! Gezellig én benauwend! Koffie! Verwikkelingen! Wijntje! Gewoon, eindeloos genieten. Eh… met een snufje verbeelding natuurlijk.

Met m’n personages richting einde

‘Je zou hier een boek over kunnen schrijven’, zei mijn campingbuurvrouw. Et voilà, ik kreeg ineens de geest en bleef schrijven tot en met de spetterende afsluiting van het hoogseizoen. Onder de TL-balken van mijn werkkamer in het Touchdown Center, waande ik me maandenlang op de broeierige Veluwe. Verliefd, woedend, teleurgesteld en in blije afwachting leefde ik tussen mijn ongedurige hoofdpersonen, net zo benieuwd (écht!) naar de afloop van hun jacht op Campinggeluk als zij.

Wedden dat je moet lachen!

Eindeloos genieten was het.  Alle rust, ruimte, romantiek en roddel.  Nu moet ik uit mijn hok. Want ik wil graag gelezen worden. Neem alvast een voorproefje. En koop vervolgens mijn feel-good roman (print of E-book). Ik weet zeker dat je niet teleurgesteld wordt, campingfan of juist niet. En wedden dat je moet lachen;-!MarjoleinePortret