Creatieteam

Permalink to De wc-rol aan het haakje

De wc-rol aan het haakje

Er was eens een kampeerder die heel nodig een grote boodschap moest doen. Hij zette zijn bakje koffie in het gootsteentje, schoot razendsnel in zijn klompen en haalde toen de complete voortent overhoop. Want wáár was de wc-rol gebleven? Gelukkig kwam zijn vrouw met het papier onder haar arm, net terug van het toiletgebouw. Dankbaar greep hij de rol, stak hem onder zijn arm en spurtte langs tientallen caravans naar het boetje. Godzijdank, precies op tijd belandde hij op de bril… Gelachen dat de buren hebben!

Een op de vijf Nederlanders vindt toiletbezoek op de camping ‘het ergste dat er is’.* Zo’n 80% noemt de wc-rol wanneer ik vertel Campinggeluk geschreven te hebben. Voor allen heb ik goed nieuws: op bijna alle (lees: alle) campings met een sterretje meer hangt de wc-rol tegenwoordig gewoon waar ie hoort: niet onder je oksel maar aan een haakje op de wc. In het toiletgebouw. Dus weg met de gêne en doei verstopping: lang leve het gemak!

* Best wel oud onderzoek van Glorix

De zeldzame keren dat Linda aan het fenomeen camping dacht, dreef de bingoavond direct boven. Haar vriendinnen voegden er gierend hun campingassociaties aan toe. Met een wc-rol onder je arm héél geheimzinnig naar het toilet, lachen!  Elke dag laffe macaroniprut of vette friet, je groeit al recreërend dicht, let maar op! Die meiden zouden zich verbazen als ze langskwamen. Ze had haar eigen wc, sliep tussen de zijden lakens en kookte als thuis in het kleine, maar compleet ingerichte keukentje. Overigens kwam geen van de meiden checken of hun opbeurende beelden klopten. De komende weken lag iedereen gestrekt aan de verkoelende waterkant in zuidelijker gelegen oorden. Behalve haar ex. Die hing in haar badjas tevreden onderuit op haar ribfluwelen bank.

(Linda, fervent hotelgast, ontdekt dat kamperen niet altijd afzien is in Campinggeluk)MarjoleinePortret