Creatieteam

Permalink to Weertje buurman!

Weertje buurman!

Kamperen in de regen

Let maar eens op: minimaal een keer per dag heb jij het over temperatuurwisselingen, het wolkendek, waar blijft de zon of gaat het nog regenen. Het weer is het populairste gespreksonderwerp in Nederland. Omdat we er geen fluit over te zeggen hebben en het tegelijkertijd een heleboel bepaalt. Nergens wordt meer over het weer gepraat als op de camping. Kijk, een buitje of twee drie overleven we nog wel. Maar je vakantie verzuipt letterlijk als het langer dan een weekje regent. Het verbroedert wel hè, takkeweer. Met z’n allen in die hoosbui een geul om de tent graven of met het hele veld de boel afbreken bij plotseling noodweer.

Goed 2016 voor mooiweerkampeerder

Steeds meer Nederlanders boeken steeds later hun vakantie, in afwachting van mooi weer in de buurt of toch weer afreizen naar Frankrijk of Spanje (onze populairste vakantiebestemmingslanden). Goed nieuws voor de mooiweerkampeerders onder ons die om de hoek willen kamperen: volgens de al tientallen jaren lang vrij betrouwbare Enkhuizer Almanak krijgen we een paar warme periodes in de zomer van 2016. Het gaat om de periodes 14-21 juni 2016, 13-19 juli 2016, 27-31 juli, 1-7 augustus 2016, 21-31 augustus 2016. Niet zeker is of we lamgeslagen zullen worden door een hittegolf, maar fijn wordt het zeker. Houd eventuele schepjes en stormlijnen gereed de eerste twee weken van augustus: dan kan het af en toe tekeer gaan.

 ‘In haar achterhoofd lachte een stemmetje. Kijk nu eens naar jezelf, gnuifde het. Daar sta je in een veel te groot regenjack, een biertje in je ene hand, in je andere een felgroen emmertje water weg te hozen van het kampeerveld. Na een korte aarzeling zing je mee met Guus Meeuwis en je nieuwe campingvrienden. Hoe meer ze de boel liet wapperen, hoe vaster haar greep werd op de sleutel tot het campinggeluk’

(Linda, fervent hotelgast, ontdekt dat kamperen niet altijd afzien is in Campinggeluk)

 MarjoleinePortret